Events, Travel

Коледна магия в Онируполи- за всички-малки и пораснали деца,които още вярват в чудеса

Приятели, някои от вас може би знаят, а други – едва ли предполагат, и ще е интересно да научат , че Драма е Коледната столица на Гърция.
Всяка година- в централната част на града- в градската градина и площад „Свобода”, се изгражда Коледното градче Онируполи и се превръща във вълшебно място, което те кара да се потопиш в приказната атмосфера и да се срещнеш с Дядо Коледа, джуджетата и бързите елени, без да пътуваш чак до далечна Лапландия.
В периода 3 декември – 7 януари – градът на сънищата е сцена на множество концерти и базари. Многобройните мероприятия, са напълно безплатни, ето защо се стичат хиляди посетители от страната и чужбина. Което обаче, едва ли ще се понрави , на хората , които не обичат многогобройните тълпи и  данданията. Но пък 1 ден, прекаран там- е достатъчен, човек да си повдигне тонуса и настроението, и  отново да повярва в чудеса.
Градът е близо и удобно до Българската граница , през Гоце Делчев – Илинден- Екзохи / само на 60-на километра от там / , и това го прави още по-достъпен.
Тук мечтата на малките, и на вече порасналите деца, които искат да се докоснат отново до света на белобрадия старец, който е любезният домакин- става реалност. Може да минете през неговата работилница за подаръци. Ако пък сте му написали писмо с желания, отскочете до пощата, за да го пуснете. Елфите и джуджетата, неговите верни помощници те отвеждат в един приказен свят, изпълнен с множеството облени с коледна украса дървени къщички, бляскава въртележка,  влакче и  ледена пързалка. Изкушения има от безброй лакомства, които са буквално на всякъде. Ако пък ви стане студено, може да изпиете чаша греяно вино или салепи.

Изминалия уикенд – 09 -ти и 10-ти Декември бях там , с туристическата агенция, където работя и приятелки. И ние пуснахме нашите писма и желания, а за обяд хапнахме наблизо в приятен ресторант с вкусна морска  храна. И взехме  от традиционните гръцки коледни сладки – курабии и карамелизирани бадеми , които са и приятен подарък от там.

Приятно ми е, когато съм навън в студеното, да нося топъл и комфортен пуловер. Този го взех миналата есен от MANGO , Барселона, по време на круиза, за който вече ви разказвах. Обиците, които са ми любим аксесоар, са ми подарък от играта на MissBloom.bg , предостваени от Folli Follie, които много харесвам.Тъкмо бях раздала няколко награди от моята страница, когато прочетох, че аз съм късметлийката за тях. Зарадвах се, а и честно казано – още, докато се регистрирвах за участие – вътрешно бях сигурна, че ще са мои. Защото, вярвам, че когато нещо ми направи силно впечатление- по един или друг начин идва при мен. А вие, вярвате ли в късмета си, и какво правите да го развивате, да работи повече във ваша полза ?

 

Поздрав!

Роси

 

 

 

Tagged ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.