Fashion, Travel

Bodrum & Sweet Years

Приятели, миналата сряда, 23-ти май се завърнах от много хубава почивка – трип до някои от най-добрите хотели 5 * в Бодрум, организиранo от AQUA TOUR.Това е едно от любимите ми места за почивка и с чиста съвест мога да го препоръчам. А и чартърите до там са много удобни. Градът е разположен на едноименния полуостров Бодрум на северозападния бряг на залива Гьокова, срещу гръцкия остров Кос. Курортният град с характерна архитектура е разположен на около 180 км на юг от Кушадасъ. Наследник на древногръцкия град Халикарнас- съчетава интересна история, забележителности, атмосфера, марина с яхти и многобройни заведения и магазини покрай нея, клубове / за любителите на партитата /, красиви изгреви и залези, закътани заливи с тюркоазена вода, хотели с вкусна и изобилна храна, и възможности за приятен релакс, турска баня, масажи и глезотии.

Бодрум е известен с това, че там е роден бащата на историята Херодот, а също така и с гробницата, построена от цар Мавзол- Мавзолеят- едно от Седемте Чудеса на Древния свят.

Когато през 1402 г. Османската империя е разклатена от нападенията на Тамерлан и понася тежко поражение в битката при Анкара, рицарите- хоспителиери от Ордена на Св. Йоан от Йерусалим се възползват от случая и построяват здрава крепост на един от носовете в залива, на която дават името „Св. Петър”. За материал за крепостта рицарите използват каменни блокове от развалините на Мавзолея, разрушен от силно земетресение през ХІІІ век. Крепостта става един от основните военни центрове на рицарите, заедно с остров Родос и остров Кос.

От хотелите , които посетихме – най много ми допаднаха Nikki Beach Bodrum , който е в  моя любим Средиземноморски стил на обзавеждане – бяло, синьо и тюркоаз .

В WOW Bodrum храната е от най-изобилните и мнооого вкусна – всички от компанията бяхме единодушни в това..А последния ден трябваше да спим в новооткрития Lujo Hotel , който се очертава да е от най- стилните, модерни и луксозни хотели там../ подобен по клас на Regnum и Maxx Royal в Анталия / Честно казано – всички се бяхме настроили малко или повече за него, как ще сме първите гости, как ще ни посрещнат едва ли не със специално парти, по случай откриването..Ноо..поради технически причини от тяхна страна, ни поканиха да го посетим – няколко дни по-късно / в случая се падаше, когато вече сме си в България../  И това намали леко ентусиазма ни..Но докато пътувахме към хотела, без никакви специални очаквания, се замислих..как понякога големите ни очаквания и претенции, крадат от изживяването ни на по- пълноценни моменти..Имахме прекрасни условия, хубаво време, много смях, изненади ..а очаквахме – Още и още – повече комфорт, повече лукс, повече Уау..И тогава си казах- Няма чак такова значение – къде ще спим – нали ще правим плаж , релакс и ще хапваме пак добре..Толкова съм благодарна за всичко. А и всъщност – От съществено значение има- не толкова-  Къде си , а начинът, по който се чувстваш …Ии, изненада – Yasmin Bodrum resort ни посрещна повече от гостоприемно, бяхме впечатлени- комплексът предлага прекрасни условия за чудесна почивка.

А за моето добро настроение допринесе и оригиналната рокля от Didro , подарък от пловдивската дизайнерката Диана Кънева  с послание #SweetYears за  #SweetRosvite…Тоолкова ми харесва – и роклята , и слогана, че веднага ги почувствах много мои.

А плажният аксесоар – капелата с името на блога ми, е от House of Art Bg

Пожелавам ви много хубави почивки & усмивки !

Поздрави !

Роси

Tagged , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.