Travel

Corfu island – beauty and love

Остров Корфу – Романтика и красота- събуждат във всичките й форми Любовта. Към ближния, към себе си, към всичко, което ни заобикаля в света.

За първи път посетих това магично място през еснета на 2010 година, и  от тогава – всяка година поне по веднъж съм го посещавала. Толкова бях впечатлена още от първият ми миг там- този чудесен микс от Венециански , Византийски, Френски и други стилове – едновременно напомнящи за народите, които са го управлявали през вековете , и същевременно уникална и неповторима атмосфера. Този остров е бил един от най- развитите по Средиземноморието още 7 в. Преди н. Ера. Много интересни легенди , исторически събития и вълнуващи истории са се случвали и се разказват за това райско място на Земята. Според един от митовете – Богът на морето Посейдон се влюбил в речната нимфа Керкира, и с помощта на брат си Зевс, я докарал на безлюдния до тогава остров. И в нейна чест го кръщава на нея. И до днес се нарича така и това е името на столицата .

Одисей пък имал приключения със своя кораб, в една от скалите при курорта Палеокастрица, завръщайки се към Итака след Троянската война. Навсика, дъщерята на царя Алкионис го спасила, и затова едната пещера там е наречена така.

В Корфу, на върха на селището Гатцури се намира  дворецът „Ахилион”, построен през 1891 г. като лятна резиденция  на известната принцеса Сиси- императрица на Австро-Унгария. Заобиколен в зеленина, дървета, митологични статуи на Древногръцки богове – Аполон и 9-те Музи , 3-те грации, Деметра , склуптора на Зевс,  превъплътил се в лебед , съблазнявайки Лина. Статуята на Фрина  – красива хетера от миналото – муза на философи и други влиятелни мъже от Древността.

Всичко в това мястои те кара да изживяваш момента- Тук и Сега.

Там имах и моя специална история, която и след като приключи- продължава с едно добро сътрудничество. Почти всичките ми по-близки хора са били поне веднъж там, заедно с мен, и съм много щастлива, че сме  преживели толкова хубави емоции заедно.

В една от книгите на Лариса Ренар, бях чела за тренингите, които организира тя там и описва точно моите любими места. Така ми дойде и идеята – да поканя Наталия Кобилкина, да организираме почивка с агенцията, където работя – със семинар за зареждане. Получи се чудесно, много от участничките се сприятелиха, имаха своите уникални изживявания, после споделяха щастливи събития.  И така – от 2014 година до сега- една добра традиция ни се получава с лекота. И  всички , които са били с нас – могат да потвърдят – има някаква магия и  заряд. Нещо , което те кара да летиш , и че имаш щастието да чувстваш и да се наслаждаваш – да благодариш .

           

Тази година датата за почивката – тренинг с Наталия Кобилкина е от 06 -ти юни вечерта . А темата е  – “ Как да обичам себе си ? „. Защото любовта към себе си запалва силна искра, дава ти вдъхновение, жажда за живот и едва тогава можем да даваме истинска и безусловна любов.

Групата е потвърдена, и при желание – може да си запазите места на промоционална цена.

Поздрави !

Роси

Tagged ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.