My Moments, Travel

VILLA SINTICA – Великолепие за всички сетива

VILLA SINTICAСредиземноморска атмосфера сред голям парк от зеленина и ресторант с невероятно вкусна кухня.

Имах удоволствието да им гостувам и вече мога да кажа, че това е едно от най- любимите ми места, не само в България. И не просто, защото за 3-те дни, които бях поканена- от екипа им ни поглезиха феноменално с истинско гостоприемство, изтънчена храна и качествени вина от избата, а и защото там изобилства от великолепие за всички сетива.

  • Зрение- Първото впечатление е много важно. Бяхме очаровани от цялостната архитектура и атмосфера, още с посрещането на рецепция ни спечелиха и ме накараха да се чувствам като у дома. Стаите са декорирани в любимия ми Средиземноморски стил и навсякъде се усеща много уют и романтика .
  • Слух – Чува се чуруликането на птичките сред дърветата и е уникално, особено сутринта преди изгрева.
  • Вкус – кухнята на ресторант „Синти“, която изобилства от Средиземноморски и традиционни български ястия и винената листа от собствената изба би задоволила и най-изтънчените вкусове- невероятно гурме преживяване.
  • Осезание- Отключва умението да изключим мислите в главата, да се наслаждаваме на спокойствието и докосваме с чувство,без да бързаме, усещайки по-осезаемо всичко покрай нас.
  • Обоняние- Бутиковият хотел е разположен в началото на града, на лек хълм сред 15 декара парк красива природа с различни видове растителност, включително и маслинова гора. Ухае свежо на зеленина. Има и собствена оранжерия за подправки, които добавят аромат на вкусните ястия.
  • И още много приятни чувства ми донесе престоя във Вила Синтика.
  • А и  въздухът на Сандански действа добре на белите ни дробове. Води се един от най- чистите и богати на кислород в България .

Винарската изба „Синтика“, която е в непосредствена близост до хотела, е носител на десетки отличия от национални и международни изложения, сред които и четири награди Златен Ритон, присъдени на Винария 2010, 2011, 2014 и 2016. Собствените лозови масиви на избата са разположени в изключително благоприятен регион по Долината на р. Струма в близост до Рупите, угасналия вулкан Кожух и древния тракийски град Хераклея Синтика. В далечното си минало, когато избата е била експериментален аграрен център, наречена Комплексна опитна Станция е създател на уникални сортове грозде Ранна Мелнишка лоза така известният сорт – Мелник 55, Мелнишки Рубин, Сандански Мискет и др. Към днешна дата Винарска изба „Синтика“ разполага със 325 дка. собствени лозя (175 дка от които се създават в момента) от сортовете Мерло, Каберне Совиньон, Каберне Фран, Сира, Пти Вердо и Ранна Мелнишка лоза, като е използван елитен френски посадъчен материал.
Техноложката им пък добавя и поезия от себе си- лирични стихове към етикетите на бутилките за някои от колекциите.

Имах включен и винен тур и дегустация. И то не просто обикновена дегустация, а преминаване през различни епохи на местността ,за което се постара гидът за тура – много ерудирана и приятна жена, която работи и в музея и наистина споделя много интересна информация.

Трябва да призная,че допреди това мислех, че не обичам червени вина /бях пробвала веднъж преди години и не ми е харесало/ и от тогава съм фенка на белите – Совиньон блан , Шардоне и шампанизираните. Но след като опитах тяхното Кюве, наречено Le Passionnel или в превод Страст, го усетих много Мое.

Сервирано и гарнирано до съвършенство – Патешкото магре може да задоволи и най- капризното на вкусове небце, както и другите неща, които хапнахме.

 

Ако и вие искате да се потопите в магията на VILLA SINTICA , или да изненадате любим човек, може да се възползвате от CODE: ROSSI
Това ви носи 10 % отстъпка от цената, обявена в сайта и на рецепция при резервация- до края на годината
Само споменавате името ми по телефона или в имейла.И спестявате за почерпка в ресторанта 😍
Може да вземете и кученце, ако имате. Добре дошли са и те.

 Нашата стая беше 104, води се deluxe и има огромна тераса с гледка към басейна. Препоръчвам я.

И една тематична песен от мен – Mmm…My Summer Wine ….

Strawberries cherries and an angel’s kiss in spring

My summer wine is really made from all these things

…….

And then she gave to me more summer wine

Ohh-oh-oh summer wine
Strawberries cherries and an angel’s kiss in…

С пожелание за горещи летни емоции.
И, каквото и да се случва- не забравяйте да отделяте време да се забавлявате и зареждате.

Слънце, плаж, добра компания и вкусна храна – всеки има нужда от това☀️

P.S.Искрено благодаря за поканата и гостоприемството на целия екип!

Поздрави !

Роси

Tagged , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.